sâmbătă, 28 mai 2016

Dragă Ema,

Dragă Ema, mama nu ți-a mai scris de multă vreme şi când străbunica ta mi-a spus azi după nu ştiu ce semn băbesc că eu şi tatăl tău vom avea un băiat frumos m-a trecut un fior pe şirea inimii...
Eii, şi dacă Domnul ne va da un micuț sunt sigură ca va fi la fel de fain precum este bărbatul de lângă mine,iar totul va fi în regulă cu şirea şi egoismul meu de mamă de fată.
Ema, mama a simțit în seara aceasta nevoia să îți scrie . Ție, păpuşa mamei, îți va fi sufletul atins, mai des decât altora pentru că voi încerca pe cât de mult pot să îți insuflu ca trăsătură de bază bunătatea şi poate că voi regreta decizia aceasta în fiecare moment în care voi auzi cum o lacrimă se prelinge lin pe sufletul tău, dar năpasta va trece întotdeauna cu Domnul...și voi zâmbi ştiind că am încercat pe cât mi-a fost cu putință să îți asigur un loc sus în ceruri unde îți vei putea odihni pentru veşnicie frumosele onduleuri, împrumutate pe eternitate de la tatăl tău, în poala mamei.
Ema, am rupt azi un năsturel alb şi i-am aruncat toate petalele să le pot vedea cum zboară sub adierea vântului, iar acum îmi simt sufletul la fel, dar nu fiind în plină vară, ci zgâriat de scumpa mea toamnă şi ale ei ramuri răsfirate de viață.
Ema, numai gândul că tu vei simți la fel îmi jdreleşte mai tare rănile, dar vreau ca atunci când vei trece prin asemenea stare de Cuget şi Spirit să învingi-şi tu să aplici rețeta ale cărei ingrediente eu... le uit adesea.
Se începe prin zâmbet, fie el forțat, fie el pe bune ori din milă față de propria simțire. Se continuă cu Ieremia 15,19-21 şi se încheie cu o rugăminte sinceră către Iubitul tău Tată.
Ah, Ema şi vei vedea cum în arestarea pleoapelor tale strânse şi a Cugetului şi Simțirii tale plecate îți vei afla sufletul ca eliberat de sub toate poverile acestui Popas şi purtat pe valuri de petale albe, mici şi albe, întocmai ca de năsturaşi ce îți vor gâdila genele şi îți vor umple onduleurile împrumutate pe eternitate de la tatăl tău-iar celelalte se vor cuibări unele în altele într-o pereche de aripi , ce le vei boteza Speranță, iar petalele se vor înmulți cu fiecare experiență şi Speranța-ți va creşte, căci va fi "ferice de tine" , draga mamei fată .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu